Humus

HUMUS – predstavlja savršeno hranjivo za uzgoj voća, povrća cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja i trajno poboljšava strukturu tla.

Humus kalifornijskih glista je najkvalitetnije organsko gnojivo. Dobiva se preradom organskih otpadaka – štalskog gnoja, ostataka hrane, voće, povrća, kartonaže, svega organskoga radom kalifornijskih glista. Primjenom humusa u poljoprivredi postižu se  bolji rezultati u visini prinosa i do 40%. Pogodan je u ekološkoj proizvodnji. Primjenom  gnojiva uključujući i štalsko dolazi do onečišćenja zemlje, zraka i podzemnih voda. Sa humusom uopće ne dolazi ni do kakvog zagađivanja tla ili okoliša.

Prednosti korištenja humusa glista u poljoprivredi i vrtlarstvu

Prirodno organski i bez neugodnih mirisa – Humus proizveden pomoću  kalifornijskih glista  je bez mirisa, i bilo kakvih kemijskih proizvoda proizvedenih konvencionalnim načinom proizvodnje. Takav humus možete upotrebljavati u proizvodnji vaših poljoprivrednih, cvjećarskih  i vrtlarskih  proizvoda bez ikakve potrebe za dodavanjem mineralnih gnojiva.

Ne postoji mogućnost sagorijevanja biljaka – Pod ovim se misli da ga možete dodavati u bilo kojim količinama jer je potpuno prirodan. Možete početi saditi biljke iz sjemena ili iz presadnica. Zapravo sve poznate tehnike uzgoja bilja možete započeti na humusu kalifornijskih glista. I dobiti ćete nevjerojatne rezultate u usporedbi sa drugim vrstama humusa. Humus glista nikako nemože naštetiti biljci.

Poboljšava strukturu tla –  Humus proizveden od kalifornijskih glista smanjuje mogućnost sabijanja tla, zbog svoje strukture oblika cilindričnih kuglica. Korijenje biljaka se brže i kvalitetnije razvija, a voda se ne zadržava u okolini pa ne dolazi do prevelike vlage u  sustavu korijena što može nepovoljno utjecati na razvoj biljke.

Korisne bakterije i mikrobi u humusu – Humus kalifornijskih glista sadrži visoke koncentracije korisnih bakterija i mikroba koji su nusproizvod probavnog trakta kalifornijskih glista. Te vrste organizama uz pomoć raznih elemenata iz tla u stanju su stvoriti zdravu , živu zemlju koja omogućuje najbolje moguće uvjete za rast biljaka.

Visoka dostupnost hranjivih tvari – Probavni trakt glista razgrađuje i mješa hranjive sastojke i elemente potrebne biljkama za rast  u jednostavne forme. Te forme biljka uzima iz tla bez prevelikih napora , a višak elemenata  ostaje u zemlji lako dostupan biljci u razvoju

Kemijski sastav humusa kalifornijskih glista – Osim što sadrži dušik, humus sadrži fosfor, kalij, sadrži i tragove željeza, kalcija, magnezija, sumpora, bora, bakra,cinka i mangana

Biljni hormoni rasta – Humus kalifornijskih glista prirodno sadrži biljne hormone rasta auxin i cytokinin, koji potiču brži i jači razvoj biljaka

Prirodni eliminator patogenih organizama – Kako se kalifornijske gliste hrane  i štetnim gljivicama i bakterijama iz dobivene hrane, one ih prerađuju i smanjuje se mogućnost oboljenja biljaka

Smanjuje kiselost tla –  pH vrijednost humusa kalifornijskih glista je neutralna, znači oko 7, te svojim sastavom neutralizira kiselost tla i omogučava biljkama normalan rast . Humus glista smanjuje kiseline koje nastaju djelovanjem ugljika u tlu, a povećava nastajanje dušika u obliku korisnim za razvoj biljaka. Omjer ugljika i dušika u organskom otpadu obično je više od 20:1, što dušik čini nedostupnim za biljke, a zemlja oko organskog otpada postaje kisela.

 

Voće i povrće uzgojeno na prirodan način omogućava vam pripremanje zdrave hrane za djecu (kašice, sokovi), sportaše, bolesnike i sve one koji vode brigu o svom zdravlju i hrani koja je gorivo organizma.
Proizvedite sami svoju zdravu hranu ili se predbilježite na voće iz naših certificiranih ekovoćnjaka. Cijena je 1 kn za litru, na veće količine moguć rabat.